Dip

Ketchup Kotlin - a Ty, który wybierzesz?

Najlepszy ketchup to taki, który wyśmienicie smakuje, a co najważniejsze jest uniwersalnym dodatkiem do wielu potraw. Pizza, frytki, dania z grilla – bez ketchupu nie smakują już tak dobrze. Kotlin przygotował wiele propozycji ketchupów smakowych wśród których, każdy może znaleźć coś dla siebie. Ketchup jest przysmakiem znanym od 300 lat. A skąd pochodzi? Czy od zawsze był znany Europejczykom ?

Ketchup - sos pomidorowy?

Oryginalnie keczup był używany w kuchni chińskiej jako zaprawa do potraw rybnych.
Czy pierwszy ketchup zawierał pomidory? Nie!
Pierwszy przepis na pomidorowy ketchup pojawił się dopiero pod koniec XVII wieku. Ketchup przypłynął do Europy z pomocą żeglarzy.
Kto dodał pomidory? W 1690 roku Brytyjczycy uzupełnili recepturę pomidorami i wymyślili nazwę – catchup, który później zmieniono na ketchup. Jednak to dopiero Amerykanie „pokolorowali” ketchup dodając znacznie więcej pomidorów, przez co zyskał barwę, którą dziś znamy.

Spróbuj nowych pomidorowych przysmaków

Niepowtarzalny smak ketchupu to przede wszystkim zasługa pomidorów. Ketchupy Kotlin są tworzone z najlepszych odmian pomidorów, dzięki czemu otrzymujemy ketchup bez konserwantów, z którym frytki, pizza, dania z grilla, kebab czy zapiekanki zyskują unikalny smak. Korzystając z tej wiedzy i doświadczenia Kotlin przygotował nowe ketchupy dla smakoszy pomidorowego smaku. Ketchupy Kotlin urozmaicą dania z grilla lepiej niż niejeden dip czy inny sos. Spróbuj nowych smaków!

Pomidory malinowe Ketchup do kebaba
Ketchup grillowy łagodny Ketchup do hotdogów i frytek
Ketchup z piekła rodem Ketchup czosnek bazylia
Ketchup do zapiekanek Ketchup do grilla
Ketchup jak sos do pizzy Ketchup pikantny
Przecier pomidorowy